Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Σκουτερας

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας!





Την ιδέα της ίδρυσης του Λαογραφικού Μουσείου έκανε πράξη  ο Πολιτιστικός μας σύλλογος, συγκεντρώνοντας το υλικό που απαρτίζει το Μουσείο μας!




Την επιμέλεια για το «στήσιμο» αυτού του χώρου και τη συντήρηση των εκθεμάτων ανέλαβαν εξολοκλήρου τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Σκουτεράς τα οποία με την προσωπική εργασία και προπάντων την αγάπη και το σεβασμό στις παραδόσεις του τόπου μας , αποτύπωσε σε τούτο το μουσείο , το χώρο της καθημερινής ζωής μιας παλαιότερης εποχής!














Ο επισκέπτης ανάμεσα στα οικιακά σκεύη, τον αργαλειό, τα γεωργικά εργαλεία αλλά και τις φωτογραφίες των συγχωριανών μας προσεγγίζει τον τρόπο ζωής μιας άλλης εποχής. Ειναι ένας ευχάριστος τρόπος για να θυμηθούν οι παλαιότεροι, να γνωρίσουν οι νεότεροι και να διδαχθούν τα παιδιά την πολιτιστική μας κληρονομιά, να αποκτήσουν σεβασμό γι’ αυτήν και να ευαισθητοποιηθούν ως προς τη συνέχισή της!














Καταβλήθηκε σοβαρή προσπάθεια για να απεικονιστεί, όσο το δυνατόν πειστικότερα, ο χώρος όπου αναπτύσσονταν οι καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων της Σκουτεράς, όπως αυτές έχουν μεταφερθεί σε όλους και όλες από διηγήσεις των πιο ηλικιωμένων. 

Όσοι λοιπόν βρεθείτε στο χωριό μας, αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο μας, το οποίο λειτουργεί από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους






Φωτογραφίες Βασιλική Σεραφή






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου