ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Κατολισθητικό φαινόμενο στην πλατεία του χωριού μας.

 

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα , στην πλατεία του χωριού μας , στο ύψος της βρύσης και από
την πλευρά της πλαγιάς προς το γήπεδο, έχει κάνει την εμφάνισή του κατολισθητικό φαινόμενο το οποίο ωφείλεται στη διάβρωση του εδάφους από τις συνεχείς βροχές κατα τη διάρκεια του χειμώνα. Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό.
Στο σημείο εδώ και χρόνια έχει παρατηρηθεί και η αλήθεια είναι πως έχουν παρθεί μέτρα από τον  πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Παναιτωλικού όπως η αφαίρεση των κυπαρισιών (καθώς η επικινδυνότητα λόγω αέρα ήταν στο κόκκινο να ξεριζωθούν ) και αντικατάστασή τους με δέντρα χαμηλής βλάστησης ( για να ριζώσει στο έδαφος ) , η κατασκευή πέτρινου τειχίου στην πλευρά του γηπέδου και η συντήρηση του δικτύου νερού που παρέχει νερό στη βρύση της πλατείας αλλά και  συντελεί στο πότισμα των δέντρων αυτής.

Εμείς εντοπίσαμε ένα λάστιχο το οποίο είχε τρυπήσει και έχανε νερό στο συγκεκριμένο σημείο , με αποτέλεσμα να επιβαρύνει το έδαφος, και πληροφορήσαμε σχετικά τον πρόεδρο για την αντικατάστασή του .
 

 Με συντονισμένες άμεσες ενέργειες επέλυσε το συγκεκριμένο προαναφερθέν πρόβλημα και προέβη και σε αντικατάσταση της παλιάς βάνας.

Σας παρουσιάζουμε εικόνες απο το σημείο και ενημερώνουμε τον νέο πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Παναιτωλικού καθώς με το πέρας των χρόνων το πρόβλημα μπορεί να ενταθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους μας. Εξάλλου πρόσφατο παράδειγμα  αποτελεί το φαινόμενο κατολίσθησης στην Ι.Μ. Λυκούρισσης Σκουτεράς .
Ωφείλουμε να προνοήσουμε.