ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Μύνημα της Προέδρου του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκουτεράς κας. Σπυριδούλας Αντωνοπούλου για την 28η Οκτωβρίου


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλοι οι Έλληνες τιμούμε εκείνους που έτρεξαν στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου για να πολεμήσουν και να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και την τιμή της Πατρίδας μας. Τιμούμε όλους εκείνους που με το αίμα τους έγραψαν μια λαμπρή σελίδα στην Ιστορία της Ελλάδας.
Σήμερα 28 Οκτωβρίου 2014, 74 χρόνια μετά, τιμάμε το κορυφαίο εκείνο γεγονός που πολύ εύστοχα περιγράφεται σε μια λέξη: ΟΧΙ.

Το ΟΧΙ του 1940, που το προβάλλουμε ως λέξη σύμβολο, ας γίνει ΟΧΙ σε κάθε πρόκληση απ΄όπου και αν προέρχεται και αποσκοπεί στον περιορισμό της ελευθερίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Ας γίνει ΟΧΙ , σε κάθε μορφή βίας και σε κάθε ακύρωση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ας γίνει το ΟΧΙ του 1940, αντίσταση και αγώνας για όλους μας, γιατί αν θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο.
Εύχομαι από καρδιάς, με την ευκαιρία της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, να έχουμε όλοι μας πίστη στις αρχές, προσήλωση στις αξίες και εθνική ενότητα τέτοια, που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και να αγωνιστούμε για μια ισχυρή και οικονομικά ανεξάρτητη Ελλάδα.

Σπυριδούλα Αντωνοπούλου
Πρόεδρος του Δ.Σ του
Πολιτιστικού Συλλόγου
Σκουτεράς