ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Δύσκολη περίοδος.



Η χθεσινή διακοπή της υδροδότησης καθώς και η μειωμένη ροή κατά τις απογευματινές ώρες σε περίοδο όπου το χωριό μας δεν έχει πολλούς επισκέπτες, μας κάνουν να σκεφτόμαστε αρνητικά σε ό,τι αφορά την υδροδότηση καθώς και την επικίνδυνότητα η οποία προκαλείται λόγω της μη επάρκειας του νερού.
Διανύουμε μία παρατεταμένη περίοδο καύσωνα με θερμοκρασίες που αγγίζουν 40 και 42 βαθμούς κελσίου και όπως φαίνεται οι προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες καθώς αυτές οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και τα τέλη Ιουλίου τουλάχιστον.




Αν σε αυτή την εξίσωση προσθέσουμε την έλλειψη βροχών και χιονιού το χειμώνα που μας πέρασε έχουμε ως αποτέλεσμα ένα εκρηκτικό μείγμα ξηρασίας του τόπου μας το οποίο  μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες και μη αναστρέψιμες καταστάσεις τις οποίες απευχόμαστε.

Το πρόβλημα της επάρκειας και πόσιμότητας του νερού έχει οξυνθεί φτάνοντας σε οριακό σημείο με διαχρονική ευθύνη όλων των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Τα νοικοκυριά βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αγοράζοντας εδώ και χρόνια εμφιαλωμένο νερό.

Δεν είναι  μόνο η κλιματική αλλαγή η οποία μας έφερε εδώ.

 Όλως περιέργως δεν φταίει καθόλου η αθλια κατάσταση αλλά και η έλλειψη απαραίτητων έργων ύδρευσης και άδρευσης αλλά και η εγκατάλειψη τών υπαρχόντων που έχουν περιέλθει σε αχρηστία η προβληματική λειτουργικότητα από την έλλειψη συντήρησης τους. 
Αναφέρεται μόνο η προσωπική ευθύνη.

Επειδή όμως το πρόβλημα έχει πολλά παρακλάδια και επειδή κινδυνεύουμε να χάσουμε το μπούσουλα ας το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να προστατεύσουμε το τόπο μας. Πρέπει να δράσουμε άμεσα .

Το νερό είναι βασικό αγαθο και απαραίτητο για κάθε είδος ζωής.

Ας προσέξουμε για να περιορίσουμε το πρόβλημα κάτω από συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες
Σε περίπτωση φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή θα αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα.

Περιορίστε την άσκοπη χρήση νερού αυτή την περίοδο. Τουλάχιστον έως τα τέλη Ιουλίου. 

Από τη στιγμή που οι αρχές του τόπου όλα αυτά τα χρόνια συνειδητά επέλεξαν να απουσιάσουν από έργα άρδρευσης και ύδρευσης όπως  συστήματα περισυλλογής του βρόχινου νερού, επιδιόρθωση και συντήρηση υπάρχοντος δικτύου καθώς και άλλα πολλά οφείλουμε μόνοι μας να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.

Περιμένουμε την εκπλήρωση του έργου του ταχυδιυληστηριου και δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου